Свято Весни

З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове свято – 8 Березня, що втілює пробудження усієї природи від зимового сну. Цей день несе для всіх ніжність і красу. З особливим почуттям відповідальності діти разом з вихователями, вчителями та музичними керівниками наполегливо готувалися до  цього свята: вивчали нові вірші, пісні, таночки, виготовляли  цікаві подарунки своїми руками

 6 березня 2017 року в Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2»   відбулися святкові ранки у дошкільній групі, у початковій ланці, присвячені Міжнародному жіночому дню – 8 Березня.  

Щасливі діти вітали всіх жінок зі святом весни, святом жінки. Вихованці красномовно декламували вірші, весело співали пісень, артистично виконували інсценівки та майстерно танцювали, приємно вражаючи своїх батьків та гостей проявленими талантами. 

7 березня  було проведено загальне Свято жінки, матері. У святі взяли участь учні 1-11 класів, а також виступили фольклорний колектив «Вишиванка»  та танцювальний колектив «Дзвіночки».

    Учні бажали своїм учителям-жінкам щастя, тепла, весни, усмішок, сонця, щоб життя було наповнене тільки радісними подіями.

    

   

    

 

Тиждень превентивного виховання

З 20 по 24 лютого 2017 року у навчальному закладі проходив тиждень превентивного виховання. було проведено такі заходи, як:

  • Загальношкільна лінійка "Ми за здоровий спосіб життя"
  • Діти мали змогу відвідати виставку літератури в бібліотеці "Бути здоровим - круто!"
  • З учнями початкових класів провели спортивні змагання "Веселі старти". Під час яких діти проявили силу волі, спритність, кмітливість та витривалість
  • Майданник В.С. провела тренінгове заняття "Здоровий спосіб життя" для учнів 8 класу, під час якого виконали вправи, розглянули та розв'язали різні ситуації щодо впливу алкоголю, тютюнопаління, наркотичних засобів на здоров'я дитини
  • Впродовж тижня було організовано виставку малюнків "Ні, шкідливим звичкам!"
  • Касапенко І.А. разом з учнями 7-9 класів перегянули відео "Здоров'я - це все, що ми маємо"
  • 24 лютого для учнів 5-7 класів була організована зустріч з медичним працівником Бурлакою О.І., на якому діти дізналися як зберегти своє здоров'я
  • Курганська Л.М. для учнів 1-4 класів провела майстер-клас "На гостини до Вітамінки". Учні активно розгадували кросворди, давали відповіді на цікаві запитання, приймали участь у конкурсах та іграх.

День пам'яті Героїв Небесної Сотні

До відзначення Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні в навчальному закладі були проведені такі заходи:

  • загальна лінійка "День пам'яті Небесної Сотні. Герої не вмирають! (учні 5-11 класів, педагог-оганізатор Касапенко І.А.)
  • історична година на тему "Зима, що нас змінила" (учні 7, 10 класів, вчитель історії Бондаренко Н.П., сільський бібліотекар Федоренко В.В.)

   

   

День вшанування учасників бойових дій на теритрії інших держав

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в Бірківській філії було проведено ряд заходів:

  • 13 лютого педагогом-орагізатором було проведено лінійку на тему: "Час і досі не загоїв рану - цей одвічний біль Афганістану";
  • з 10 по 14 лютого в бібліотеції закладу було оформлено тематичні виставки художньої літератури, фотодокументів, періодичних видань на тему: "Афганістан - біль в моїй душі";
  • перегляд документальних фільмів про війну в Афганістані, про вивід радянських військ з Афганістану "Війна в Афганістані";
  • 10 лютого вчительісторії Бондаренко Н.П. разом із сільським бібліотекарем Федоренко В.В. провели захід "Біль крізь роки ... Афганістан", на який було запрошено учасника бойових на території Афганістану Марченка Олександра Георгійовича.

    

    

День пам’яті героїв Крут

27-30 січня в Бірківській філії відбулися заходи щодо відзначення Дня пам’яті героїв Крут, а саме:

Загальна лінійка «Пам’яті герої Крут» (1-11 класи, педагог-організатор)

    

Уроки пам’яті «Крути за славу і честь України»(класні керівники 1-11 класів)

Історична година на тему: «Бій під Крутами» (вчитель історії Бондаренко Н.П., учні 7 класу)

   

Виставка матеріалів у бібліотеці закладу «Історія України 1918 років» (бібліотекар Сметана В.С.)

   

Відзначення 120-річчя від дня народження Євгена Маланюка

«Поет завжди народжується нацією. І чим міцніш його істота зв’язана з нацією, тим більшим, тим могутнішим є поет».

Автор цих рядків – Євген Малюнюк. Українська земля, як не раз бувало в нашій історії, зродила собі сина – на свою оборону й славу. Щедро обдарувала його талантами, та не дала талану-долі. Але він сам збудував свою долю – всупереч усім перешкодам.

Відомо, що великі поети в різні епохи знаходять своїх читачів. Поет ніби народжується заново, бо творить не тільки для своїх сучасників. Щось подібне відбувається тепер і з творчістю Євгена Маланюка, ім’я якого впродовж багатьох десятиліть було під забороною. Він повернувся. І в ці дні ми відзначаємо його 120-річчя, зачитуємося його віршами, відкриваємо все нові і нові грані його поезії. 

 У Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» впродовж січня проходили заходи по вшануванню видатного письменника, нашого земляка Євгена Маланюка.

З 11 січня у бібліотеці закладу діяла книжкова виставка «Слово про Євгена Маланюка», на якій учні змогли познайомитися з поетичними збірками та переглянути книги про життєвий і творчий шлях письменника.

18 січня класні керівники 5-11 класів провели тематичне інформування «Боян степової Еллади», на якому  ознайомили учнів із життєвим і творчим шляхом видатного поета. Розповіли про вшанування Є. Маланюка на Кіровоградщині, про присудження обласної літературної премії імені Євгена Маланюка кращим письменникам і публіцистам області.

Перегляд відео  «Євген Маланюк – шлях емігранта, творчість патріота» відбулося 24 січня. Учні 7-9 класів мали змогу більше дізнатися про поета. Вчитель української мови і літератури Згарська Л.А. наголосила  на тому, що ми повинні гордитися своїм видатним земляком, знати і пропагувати його творчість.

 Першого лютого, в день народження Євгена Маланюка,  учні 10 класу   під керівництвом учителя української мови і літератури Вікторенко Н.А. провели літературно-музичну композицію, присвячену пам’яті письменника, «Розтоптані пелюстки долі Євгена Маланюка».

Більшу частину свого життя Євген Маланюк прожив за межами України, але любов та шану до неї зберіг назавжди. То ж пам’ятаймо тих, хто вірою й правдою служив своєму народові, своїй землі.

    

   

День Соборності України

20-23 січня у Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» відбулися заходи щодо відзначення Дня Соборності та Свободи України:

  1. Покладання квітів до пам’ятного знаку гетьману України Богдану Хмельницькому (класний керівник Згарська Л.А., учні 7 класу)
  2. Загальна лінійка «Подія, що пережила час» (1-11 класи, педагог-організатор)
  3. Виставка матеріалів у бібліотеці для 1-11 класів «22 січня – День Соборності та Свободи України» (бібліотекар Сметана В.С.)

   

     

Тиждень толерантності

З метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників навчально-виховного процессу в Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2»  було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ.

В рамках тижня були проведенні заходи згідно плану.

Особливістю цього тижня було проведення соціологічного опитування для учнів 5-11 класів у формі анкети на тему: «Чи проявляєш ти толерантність?»

Не лишили без уваги лінійку на тему: «Толерантність врятує світ», під час якої діти пригадали, що ж таке толерантність, прослухали корисну та цікаву інформацію та були ознайомленні з планом тижня.

Педагогом-організатором була проведена акція «Дерево толерантності», в якій взяли участь всі учні закладу. Впродовж тижня було організовано флешмоб  «Подаруй усмішку», під час якого фотографувалася усмішка кожного бажаючого.

Сметана В.С. для початкових класів провела  гру-подорож «В країну Добра», також для учнів був організований перегляд відео-уроків тітоньки Сови.

Класними керівниками були проведенні виховні години на тему «Секрети ввічливої людини».

     

    

   

Новий рік

30 грудня 2016 року в Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» відбулися святкові зустрічі Нового Року.

Учасники свята разом із Дідом Морозом,  Снігуронькою, казковими героями весело та цікаво зустрічали Новий рік, водили хороводи, грали в цікаві ігри, конкурси, співали веселих новорічних пісень, танцювали.  

Веселий сміх та новорічний настрій заполонив залу і не залишив нікого байдужим. Нагородою дітям від Діда Мороза та Снігуроньки були солодощі та подарунки.

1 тур (дошкільна група та 1 - 4 класи)

    

    

    

2 тур (5 - 7 класи)

    

     

   

3 тур (8 - 11 класи)

    

        

   

   

СВЯТКОВА ЛІНІЙКА ДО ДНЯ СВЯТОГО МИКОЛАЯ


День Святого Миколая Чудотворця, який щорічно відзначається 19 грудня - це світле і радісне свято. А Святий Миколай — один із найбільш шанованих християнських святих, з ім’ям якого пов’язані почуття милосердя, справедливості та щедрості. Його здавна вважають покровителем тих, хто найбільше потребує любові та турботи, а особливо дітей.

В день Святого Миколая 19 грудня в філії була проведена святкова лінійка для учнів 5-11 класів. На якій виступив фольклорний коликтив «Вишиванка». Також учнів зі святом привітав директор філії.

Свято Миколая принесло всім справжню радість, гарний настрій та масу позитивних емоцій.

    

  

 

Тиждень англійської мови

З 12 по 16 грудня 2016 року у Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» був проведений Тиждень англійської мови, присвячений офіційному закриттю Року англійської мови в Україні та спрямований на популяризацію вивчення англійської мови.

Метою проведення тижня англійської мови є удосконалення знань, умінь та навичок, отриманих на уроках англійської мови, розширення світогляду та ерудиції учнів; розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; підвищення інтересу до вивчення англійської мови.

Протягом тижня були проведені такі заходи:

У понеділок 12 грудня відбулася загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю Тижня англійської мови. На ній було оголошено план заходів на тиждень. Також учитель англійської мови Хонько  О. М. виступила із повідомленням на тему “Англійська мова-вікно у світ”.

    

У вівторок 13 грудня проводилася  виставка стінгазет  на  тему “English-speaking Countries” серед учнів 5 – 9 класів. Діти підійшли до виконання завдання старанно, творчо та оригінально. Для розвитку сприйняття мови на слух та стимулу до вивчення англійської мови учні 8-9 класів переглянули відеофільм «A Visit to Britain”

У середу 14 грудня у День англійської мови був проведений інтегрований відкритий урок з англійської мови та зарубіжної літератури у 8 класі на тему «William Shakespeare.  The Greatest of the Great», присвячений пам’яті видатного поета та драматурга Вільяма Шекспіра.

   

    

Серед учнів 10-11класів була проведена гра «The First Million». Метою даного заходу було розширити лінгвістичний кругозір учнів, розвивати інтелектуальні здібності учнів.Учні із задоволенням виконували цікаві завдання. Переміг учень 10 кл. Денисенко В.

У четвер 15 грудня для учнів 5-11класів було проведено тематичне інформування «Цікаві факти про англійську мову» учні 1-2 класу взяли участь у конкурсі «Моя улюблена літера», під час якого продемонстрували свої знання англійського алфавіту.

Завершився тиждень 16 грудня Святом англійської мови для учнів 1-7 класів,під час якого учні декламували вірші, співали пісні та провели інсценізацію казки «Ріпка» на англійській мові. Також у цей день були підведені підсумки проведення Тижня англійської мови та відзначені найактивніші учні.

   

Святкова атмосфера в школі сприяла успішній реалізації всіх наших спільних задумів. Дякуємо учням школи за активну участь у проведенні тижня. Бажаємо й надалі перемагати та показувати гарні результати!

Учитель англійської мови Хонько О.М.

Тиждень права

З 05 грудня по  09 грудня  2016 року в  Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» проходив Тиждень права.

Тиждень було розпочато загальною лінійкою «Що ми знаємо про свої права» (учні 5-11 класів, вчитель історії  Бондаренко Н.П.).

   

    

    

      В рамках тижня була проведена книжкова виставка «Знай та поважай свої права» для учнів 1-11 класів,  бібліотекар Сметана  В.С.,  огляд правових  газет «Знай свої права» (учні 6-11 класів, класні керівники), правовий лекторій для учнів  на тему: «Цивільно-правовий статус дитини в українському соціумі»  (бесіда, учні 5-8 класів, педагог – організатор Касапенко І.А.), правовий лекторій для вчителів на тему: «Жорстокість серед учнів » (Бондаренко Н.П.), перегляд відеороликів «В країну прав»(учні 1-4 класів, педагог – організатор Касапенко І.А.) та «Сторінками Загальної декларації прав людини» (учні 5-11 класів, вчитель історії  Бондаренко Н.П.), також відбулася піша екскурсія до Бірківської сільської ради з теми  «Органи місцевого самоврядування Бірківської сільської ради» (екскурсію провела секретар Бірківської сільської ради, Письменна Галина Анатоліївна ( учні 7-11 класів, вчитель історії  Бондаренко Н.П.).

        

 Класні керівники 1-11 класів  09 грудня  провели  урок права «Права людини».

Завершився тиждень у п’ятницю зустріччю за круглим столом із громадським інспектором Федоренко В.В.  та інспектором  ювенальної превенції Леоновою  Я.Ю. з тем: «Жорстокість та насильство в сім‘ї», «Адміністративно-кримінальна відповідальність дітей та підлітків» для  учнів 5-11 класів, яку провела вчитель історії Бондаренко Н.П.

     

    

Тиждень національно - патріотичного виховання

З 28 листопада по 2 грудня 2016 року у Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» проходив тиждень національно – патріотичного виховання.

На  лінійці та виставці стінгазет «У грудні що не день, то свято» учні ознайомились із історичними витоками народних свят, традиційних ритуалів та обрядів зимового циклу.

     

Учні 5 – 11  класів взяли активну участь у виставці  «Українські обереги», виготовивши підкови на щастя, мішечки здоров'я, кукли – мотанки, писанкове дерево.

     

     

На пізнавально – розважальному заході «Я - українець» учні 5 – 7 класів показали свої знання про історію створення, державні та народні символи, видатні постаті України, розвивали допитливість, спостережливість, увагу, згуртованість та бути гідними громадянами своєї держави.

    

У бібліотеці закладу школярі ознайомились із книжковими виставками «Радіймо, діти, зимі привітній» та «Захищати Вітчизну – то з всіх почестей честь».

   

У військово – спортивних  змаганнях «Нумо, хлопці!» приймали участь учні 8 – 11 класів.

    

Класними керівниками 1 – 11 класів були проведені години спілкування, ранкові зустрічі, інформаційні хвилинки присвячені Дню Збройних сил України.

День Збройних сил України

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може.

Захищати Батьківщину - це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов'язок, ідуть  юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

З нагоди Дня Збройних сил України у Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» була проведена відкрита виховна година з учнями 6 класу. Гості, батьки, вчителі, учні здійснити цікаву подорож у дивовижний світ чоловічої сили і краси, кмітливості  й  майстерності. Команди хлопців та дівчат змагались у жартівливих та інтелектуальних вікторинах, на спритність в одяганні протигазу, стрибках на скакалці, віджиманні від підлоги, демонстрували умілість рук у застібанні ґудзиків на сорочці та чищенні картоплі, демонстрували артистизм у сценках, читанні гуморесок, виконанні пісень.

Кожен учасник змагання проявив спритність, витривалість, мужність і був відзначений символічною медаллю «Справжній захисник Вітчизни».

Це свято згуртувало і дітей, і батьків. Воно закінчилося «солодким» застіллям, на якому ще раз класний керівник Селезень Г.А. привітала всіх чоловіків і побажала мирного неба над головою.

   

   

    

Вітання воїнів АТО

У День Збройних сил України  6 грудня учні 7-11 класів привітали учасників АТО вітальними листівками. Вони побажали нашим захисникам сили та мужності, підтримки близьких і рідних. Міцного здоров’я, успіхів та надійного тилу!

    

     

25 річниця Всеукраїнського референдуму

До відзначення 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України в закладі відбулися такі заходи:

Педагог-організатор Касапенко І.А. разом із учнями  5-11 класів переглянули відеоматеріали на тему: «Проголошення незалежності України».

Вчитель історії Бондаренко Н.П. провела для учнів 9-11 класів історичну годину на тему «На шляху до незалежності».

   

Всесвітній День боротьби зі СНІДом

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» були проведенні бесіди із учнями за участю медичного працівника Бурлаки О.І. з тем: «Здоровий спосіб життя» (1-4 класи), «Що ти знаєш про СНІД» (5-8 класи), «Глобальні проблеми людства» (9-11класи)

Педагог-організатор Касапенко І.А. переглянула із учнями 5-7 класів відеоролики із теми «СНІД і людство», та провела анкетування з учнями 5-11 класів «Що ти знаєш про СНІД».

    

    

Семінар учителів кафедри іноземної мови

30 листопада в Бірківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» відбувся семінар учителів кафедри іноземної мови. Тема семінару: «Розвиток комунікативних навичок через впровадження інноваційних технологій».

Завідувач Бірківської філії Фощій М.М. ознайомив присутніх з історією навчального закладу та провів екскурсію, під час якої учасники семінару оглянули шкільний краєзнавчий музей та виставку робіт гуртка декоративно-прикладного мистецтва.

     

    

 Учитель  англійської мови Хонько О.М.  провела відкритий урок у 3 класі на тему: «Професії». Мета уроку: закріпити вивчену лексику з  теми;  розвивати навички читання, аудіювання, письма. Урок мав комунікативну спрямованість із застосуванням різних форм і методів активізації пізнавальної діяльності молодших школярів.

    

     

Після уроку відбулося обговорення  та аналіз. Учитель, що атестується, Хонько О.М. ознайомила колег з досвідом своєї роботи. Були розглянуті питання щодо організації проведення тижня англійської мови (12-16 грудня), який завершить 2016 рік англійської мови.

    

Колеги висловили подяку за змістовний семінар, з якого вони почерпнули багато корисного для впровадження у свою роботу.

16 днів проти гендерного насильства

Із 25 листопада по 9 грудня в закладі проходила акція «16 днів проти гендерного насильства»,  в якій брали  участь учні 1-11 класів.  

Протягом акції діти малювали малюнки та плакати на теми:  «Діти проти насилля в сім’ї» та  «Толерантність врятує світ».

Відвідали у бібліотеці закладу виставку, яку оформила   Сметана В. С. «СТОП насильству!» .

Класні керівники 1-11 класів провели єдині ранкові зустрічі «20 листопада -  Всесвітній день дітей».

Педагог-організатор Касапенко І.А.  провела акції «Щира долонька» та «Жіноче серце», до якої були залучені учні 5-11 класів, а з учнями 9-11 класів  були переглянуті відеоролики про види насильства.

Учитель історії Бондаренко Н.П. провела урок гендерної політики  для учнів 10-11 класів  на тему: «21 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насилля над жінками».

Медичний працівник закладу Бурлака О.І.  провела такі бесіди:  «Взаємоповага - основа людських стосунків» (1- 4 класи);  «Торгівля людьми» (5 -9 класи) ; «Сексуальне рабство» (10-11 класи).

     

   

    

Допомога воїнам АТО

У закладі протягом листопада пройшла акція «Допомога воїнам АТО»

Учнівський та педагогічний колектив зібрали  речі , які зігріють наших воїнів у зимовий період, а саме: шкарпетки, рукавиці та шапки.

Щоб підтримати наших воїнів діти намалювали листівки,  якими привітали з Днем Збройних Сил України, побажали міцного здоров’я і обов’язково повернутися живими з Перемогою!

    

    

Дня пам’яті жертв голодомору і політичних репресій

З 21.11.-25.11.2016 року в Бірківській філії проходив тиждень «Дня пам’яті жертв голодомору і політичних репресій»

Протягом цього тижня було проведено низку заходів:

З 21.11.-30.11.2016 року. Бібліотекаром Сметаною В.С. була організована виставка на тему: «Пам’ять живе у наших серцях».

Для учнів 8-11 класів педагогом-організатором Касапенко І.А. було проведено перегляд відеохронік «Пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій»

Класними керівниками 1-11 класів, 25 листопада був проведений  урок пам’яті «Запалимо свічку».

Вчителем історії Бондаренко Н.П. та сільським бібліотекаром Федоренко В.В. був проведений захід по вшануванню «Дня пам’яті жертв голодомору»

   

    

    

    

День Гідності і Свободи

Із 16 по 23 листопада у закладі відбулися заходи до Дня Гідності і Свободи

Педагог-організатор Касапенко І.А.  провела лінійку на тему: «Із забуття- в безсмертя» із учнями 1-11 класі.

Протягом тижня у бібліотеці закладу за організацією   Сметани В.С. була проведена виставка для учнів 1-11 класів на тему: «Я – українець і цим пишаюсь».

Класні керівники 1-11 класів, провели інформаційний діалог «Ми є народ , якого не здолати», а учні 2-го класу та класний керівник Заїкіна Альона Віталівна провели відкриту виховну годину «Що таке Україна? ».

Федоренко В.В., сільський бібліотекар, та Бондаренко Н.П.,вчитель історії, із учнями 7 та 10 класів провели історичну годину пам'яті «Щоб пам’ятали»

Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0